Warmteverliesberekeningen

Voor een comfortabele werk- of woonomgeving is het verstandig om op basis van een warmteverliesberekening het vermogen te bepalen. Op die manier wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel warmte er verloren gaat via muren, ramen, dak, ventilatie, enzovoort naar naastgelegen ruimtes. Een warmteverliesberekening kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing omdat er niet te veel vermogen wordt opgesteld.

Om dit vraagstuk zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden wordt er rekening gehouden met de volgende factoren: gebruikt bouwmateriaal, ligging, isolatie, ventilatie en uiteraard uw wensen. 

Delta-P beschikt over geavanceerde software en een brede kennis om gedetailleerde warmteverliesberekeningen te maken voor de utiliteitsgebouwen, industriegebouwen en de woningbouw.

Bij warmteverliesberekeningen wordt gebruik gemaakt van VABI software en houdt Delta-P rekeningen met de volgende criteria:

  • De wensen en voorwaarden van de klant.
  • Wettelijke verplichtingen die gesteld zijn.
  • Utiliteitsgebouwen worden berekend volgens ISSO publicatie-53.
  • Utiliteitsgebouwen en industriegebouwen met vertrekhoogten van hoger dan 5 meter worden berekend volgens ISSO publicatie-57.
  • Woningen en wooncomplexen worden berekend volgens ISSO publicatie-51.
Meer informatie